Hoorapparaten

null

U heeft een gehoorprobleem maar u heeft nog geen hoortoestel? Of u wilt gewoon eens graag weten hoe het met uw gehoor gesteld is? Bij Hoorliving staan we u graag bij om na te gaan hoe het met uw gehoor gesteld is!

Als u twijfelt aan uw gehoor, neem dan eens de volgende vragenlijst door en beantwoord de vragen met ja of nee:

null

Hebt u moeite om in een groep met meerdere mensen een gesprek te volgen?

null

Vindt u dat mensen vaak onduidelijk of binnensmonds praten?

null

Vraagt u regelmatig aan mensen om te herhalen wat ze gezegd hebben?

null

Zeggen mensen in uw omgeving wel eens dat u minder goed hoort?

null

Moet u het volume van de tv /radio wel eens harder zetten dan uw huisgenoten aangenaam vinden?

null

Komt het wel eens voor dat u de deurbel/telefoon niet gehoord hebt?

null

Vindt u dat u met het ene oor beter hoort dan met het andere?

Als u op 1 van deze vragen met ja geantwoord hebt dan hebt u mogelijk een probleem met uw gehoor.

Met een gratis en vrijblijvende hoortest kunnen we gaan bepalen hoe we uw probleem kunnen oplossen!

Hoortest

null

Wij controleren uw gehoor door middel van een hoortest. Op basis van deze hoortest kunnen wij zien of u in aanmerking komt om eens een hoortoestel uit te proberen. Als dit het geval zou zijn dan geven wij u uitleg over de verschillende soorten hoortoestellen en geven wij u een eerlijk advies over welk toestel er het best bij u past rekening houdend met uw gehoorverlies, uw situatie en uw budget.

Testen van een hoorapparaat

null

Welke stappen moet u ondernemen om een toestel uit te proberen ?

  1. NKO-arts
    U maakt beste een afspraak bij een nko-arts. De dokter gaat een volledig onderzoek doen van uw gehoor/oor. Hierna zal de dokter u een voorschrift meegeven om een hoortoestel te mogen testen. Dit voorschrift dient ook om later eventueel een financiële tegemoetkoming te bekomen van uw mutualiteit bij de aankoop van het hoortoestel. Als u toch eerst bij ons zou komen dan testen wij uw gehoor alvast en kunnen wij voor u een afspraak maken bij een nko-arts naar keuze.
  2. Vrijblijvende proefperiode
    We maken een afspraak voor een vrijblijvende proefperiode met hoortoestellen. Deze proefperiode duurt totdat u volledig tevreden bent over uw hoortoestel. Wij hanteren deze werkwijze omdat wij willen voorkomen dat uw hoortoestellen in de kast belanden.
  3. U bent tevreden over het toestel en wil overgaan tot de aankoop hiervan
    Wij maken de volledige administratie voor u in orde zodat u zonder zorgen kan genieten van uw nieuwe gehoor.

Verschillende soorten hoorapparaten

null

Voor ieder gehoorprobleem bestaat er een oplossing. Wij kunnen u toestellen aanbieden in alle soorten, maten en uitvoeringen en dit van verschillende merken omdat wij een onafhankelijk hoorcentrum zijn.

De meeste van deze toestellen kan je bedienen met een afstandsbediening of zelfs via een app op uw smartphone.

Luidspreker- in- het –oor toestel

Hierbij zit er een hoortoestel achter het oor. Hier bevindt zicht de microfoon, de versterker en de batterijkamer. De luidspreker bevindt zich in de gehoorgang. Het is een discrete, stijlvolle oplossing.

Deze hoortoestellen zijn geschikt voor lichte tot zware gehoorverliezen.

In- het- oor toestel

Dit is een toestel dat wordt gemaakt op maat van uw oor. Alle elektronische componenten bevinden zich in het oor. De afmetingen en dus ook de zichtbaarheid zijn afhankelijk van uw gehoorverlies en de grootte en vorm van uw gehoorgang. Meestal niet aan te raden als u nog goed hoort op de lage tonen.

Deze apparaten zijn geschikt voor lichte tot matige gehoorverliezen.

Achter-het-oor toestel

Bij dit type hoortoestel zit er een op maat gemaakt oorstuk in het oor. Dit is met een doorzichtig buisje verbonden met hoorapparaat dat achter het oor hangt.

Dergelijk hoorapparaat is geschikt voor lichte tot zeer zware gehoorverliezen. Het toestel is eenvoudig te bedienen waardoor het ook de beste oplossing is voor mensen die moeite hebben met de bediening van de kleinere hooroplossingen.

Oplaadbare toestellen

Met deze toestellen hoeft u nooit meer batterijen te vervangen. Deze toestellen worden in een oplaadstation geplaatst.

Prijzen en terugbetaling

null

Hoorliving is een onafhankelijk hoorcentrum. Wij kunnen u dus hoorapparaten aanbieden van verschillende merken en passend binnen elk budget.

De tegemoetkoming van uw mutualiteit in de kostprijs is afhankelijk van uw leeftijd. Ook moet uw gehoor voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Wij werken met het derdebetalerssysteem. Dit wil zeggen dat u slechts uw persoonlijk aandeel betaalt. Het deel dat de mutualiteit betaalt, vorderen wij rechtstreeks bij uw ziekenfonds terug.

U kan uiteraard, indien u dit wenst, het volledige bedrag betalen en later zelf de tussenkomst regelen met uw ziekenfonds.

Wil u meer weten over onze hoorapparaten, de prijzen en de eventuele tussenkomst van uw mutualiteit? Maak dan een afspraak bij ons! Wij nemen de tijd voor u om alles tot in de puntjes uit te leggen.

Merken

null

Wij werken samen met verschillende fabrikanten. Wij werken ook alleen met topmerken zoals Oticon, Bernafon, Starkey, Phonak en Resound.

Deze fabrikanten bieden alle hoortoestellen aan van in-het-oor toestellen tot achter-het-oor toestellen.

Oticon
Bernafon
Starkey
Phonak
Resound

Maak een afspraak!

null

Vul uw gegevens in en klik op verzenden.
We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen!