Gehoorbescherming

null

Omdat we beter kunnen voorkomen dan genezen, is het heel belangrijk onze oren goed te beschermen. Hiervoor hebben we bij Hoorliving een uitgebreid gamma aan gehoorbescherming op maat. De oorafdrukken maken we tijdens uw afspraak en verzenden we naar de fabrikant.

Voor industrie

In deze doppen is een filter voorzien die aangepast wordt aan uw persoonlijke werksituatie. We kunnen kiezen voor een filter met een vaste demping, of eentje waarbij we de demping met een ventiel kunnen aanpassen. De demping is voornamelijk belangrijk op de hoge tonen. Deze zijn het meest schadelijk voor uw gehoor.
We doen een lekdichtheidsmeting om de pasvorm en bescherming te beoordelen.

Voor muziek

In deze doppen voorzien we een filter met een vlakke demping, waardoor de geluidskwaliteit hetzelfde blijft, maar u toch optimaal beschermd bent. De dempingswaarden kunnen verschillen : 15 / 19 of 22 dB demping. We doen een lekdichtheidsmeting om de pasvorm en bescherming te beoordelen.

Voor motorrijders

Voor motorrijders is het belangrijk dat het materiaal comfortabel zit onder de helm. Bij deze doppen is het hoofddoel om de windruis te verminderen, zonder dat de alarmgeluiden in het verkeer verloren gaan. De dempingswaarden zijn : 23 / 25 of 28 dB demping.
We doen een lekdichtheidsmeting om de pasvorm en bescherming te beoordelen

Voor de schietsport

Specifiek voor de schietsport zijn er doppen die een maximale bescherming bieden tijdens het piekgeluid op het moment van een schot. Voor de jacht is er ook een geavanceerde actieve gehoorbeschermer met een electronische module.

Voor al deze types van gehoorbescherming kan ook een full block filter besteld worden. Deze kan tot 30 dB demping geven, maar de demping is niet vlak, dus niet ideaal voor muziekbeleving.

Andere bescherming op maat

null

Slaapdoppen

Om een zo goed mogelijke nachtrust te bevorderen kunnen we ook afdrukken maken voor slaapdoppen. Deze worden vervaardigd in een zacht materiaal om het draagcomfort zo hoog mogelijk te maken. De demping ligt maximaal gemiddeld op 30 dB.

Zwemdoppen

Om te voorkomen dat er water in de oren komt maken we ook afdrukken voor zwemdopjes. Dit bijvoorbeeld als bescherming na een operatie, alsook bij bepaalde middenoorproblematieken.

Universele gehoorbescherming

Zowel voor muziek alsook voor de industrie hebben we universele gehoorbescherming ter beschikking.

Voor jonge kinderen bestaat er ook een koptelefoon als bescherming. Kinderoren groeien namelijk heel snel waardoor op maat gemaakte lawaaibescherming minder vaak geadviseerd wordt.

In ears of broadcast systemen

Wij kunnen u bij hoorliving ook mee begeleiden in een gepaste keuze voor in the ear monitoring geschikt voor allerlei doeleinden.

Nog belangrijke weetjes

null
null

Een aantal ziekenfondsen geven een vergoeding voor op maat gemaakte oordopjes

null

Levertermijn van alle op maat gemaakte gehoorbescherming is ongeveer 4 weken

null

Op maat gemaakte bescherming ter preventie van lawaai wordt altijd gecontroleerd via een lekdichtheidsmeting

null

Oren blijven groeien waardoor een pasvorm kan veranderen. Bij twijfel laat tussentijds uw gehoorbescherming controleren.

Onze partners voor gehoorbescherming

null
Variphone
Noizezz

Wil jij ook gehoorbescherming?

null

Vul uw gegevens in en klik op verzenden.
We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen!